Ga terug

Prei taartje van filodeeg met geitenkaas en spek

Lekker voorgerechtje van filodeeg met prei en spek
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Voorgerecht
Porties: 4

Equipment

  • Muffin bakvorm

Ingrediënten

  • 4 vellen filodeeg
  • 1 prei in halve ringen
  • 5 plakjes ontbijtspek
  • 2 el Crème fraîche
  • 100 gram Geitenkaas
  • Olijfolie

Instructies

  • Ontdooi het filodeeg naar instructies op de verpakking
  • Verwarm de oven voor op 175C
  • Neem 3 vellen en snij deze in vierkantjes van 10 cm.
  • Kwast deze in met olie en stapel er 4 op elkaar. Draai hierbij elke keer het volgende vierkantje 45 graden, zodat er een waaier van uitstekende hoekjes ontstaat.
  • Duw in de muffinvorm en bak in 5 tot 8 minuten goudbruin in de oven. Haal ze er dan uit en laat afkoelen
  • Voor de vulling bak je ondertussen de plakjes ontbijtspek uit in een koekenpan en leg ze op een keukenpapiertje om uit te lekken en knapperig te worden.
  • Fruit de prei in een drupje olie tot deze mooi zacht is. Voeg dan de crème fraîche toe en verkruimel het spek erover. Breng op smaak met peper en eventueel nog een beetje zout
  • Schep de prei vulling in het filodeeg taartje. Verkruimel wat geitenkaas erover en bak nog 5 minuten in de oven zodat de kaas een beetje smelt.