Ga terug

Bloemkoolsoep met kokos en kerrie

Heerlijke soep van bloemkool, kerry en kokos.
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch, Voorgerecht
Porties: 4
calorieën: 297kcal

Equipment

  • Staafmixer

Ingrediënten

  • 800 gram Bloemkool in roosjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 3 el Kerriepoeder
  • 1 el olijfolie
  • 500 ml groentebouillon
  • 800 ml kokosmelk
  • 1 Limoen
  • 15 gr Koriander fijngehakt
  • 1 Rode peper in ringen

Instructies

  • Zet een grote pan op het vuur en fruit de ui zachtjes aan in de olijfolie. Voeg na een paar minuten de knoflook toe en fruit twee minuten mee
  • Voeg de kerrie toe en laat even kort meebakken
  • Voeg de bloemkool en de bouillon toe, samen met de kokosmelk
  • Laat langzaam koken tot het gaar is, zo'n 8 minuten
  • Pureer met de staafmixer tot een gladde soep
  • Maak af met peper, zout en het sap van een limoen
  • Schep de soep in een kom en bestrooi met de rode peper en koriander naar smaak.